Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.03.2023

Прокуратура домоглася довічного позбавлення волі для мешканця Тячівщини за вбивство двох дітей на Святвечір

   

Ювенальні прокурори Закарпатської обласної прокуратури відстояли у суді призначення для мешканця Тячівщини найсуворішого покарання – довічного позбавлення волі – за закінчений замах на умисне вбивство кількох осіб та вбивство двох малолітніх дітей, вчинене з особливою жорстокістю (ч. 2 ст. 15 п.п. 1, 4 ч. 2 ст.  115, п.п. 1, 2, 4 ч. 2 ст.115 КК України).

Крім того, суд зобов‘язав обвинуваченого відшкодувати потерпілій стороні 2,4 млн грн за цивільними позовами.

Йдеться про трагічну подію, що трапилася в одному з закладів Тячева 6 січня 2021 року. Прокурорами в суді доведено, що чоловік у стані алкогольного сп’яніння розпочав конфлікт зі своєю співмешканкою. Під час суперечки він наніс їй, її 9-річній доньці та 2-річному сину тілесні ушкодження. Діти внаслідок отриманих травм померли на місці інциденту, а жінку вдалося врятувати.

На час слідства за доводами прокурора обвинувачений утримувався під вартою без можливості внесення застави. Там він перебуватиме і до набрання вироком законної сили. У судовому засіданні чоловік свою вину визнав частково.

Примітка: вирок суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого КПК України, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції (ст. 532 КПК України).

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1378