Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.04.2023

Мешканець Чернівців, який намагався вивезти до Румунії бурштин вартістю 353 тис. грн, постане перед судом

   

Прокурор Виноградівського відділу Берегівської окружної прокуратури затвердив і скерував до суду обвинувальний акт стосовно мешканця Чернівців за фактом незаконного придбання, зберігання і перевезення бурштину у значних розмірах (ч. 2 ст. 240-1 КК України).

У ході слідства було встановлено, що буковинець намагався вивезти його до Румунії, приховавши від митного контролю. У конструктивних особливостях мікроавтобуса «Mercedes-Benz» він приховав понад 12 кг бурштину у вигляді сировини, а також вже оброблених декоративних елементів. Вартість «сонячного каміння» оцінена у 353 тис. грн.

Сховок виявили співробітники Мукачівського прикордонного загону спільно з митниками у березні 2021 року на посту «Дяково». Жодних документів, які б підтверджували законність походження дороговартісного каміння, чоловік не мав.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі відділення поліції № 1 Берегівського райвідділу поліції. Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк до 7 років із конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури             

кількість переглядів: 994