Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.04.2023

На Берегівщині взяли під варту двох чоловіків, підозрюваних у переправленні військовозобов’язаних і побитті прикордонника

   

За процесуального керівництва Виноградівського відділу Берегівської окружної прокуратури двом братам із с. Новоселиця повідомлено про підозру у сприянні незаконному переправленню через кордон групи військовозобов’язаних чоловіків і заподіянні прикордоннику тілесних ушкоджень (ч. 2 ст. 332, ч. 2 ст. 345 КК України). Підозрюваним вже обрали запобіжний захід – тримання під вартою без права внесення застави.

За даними слідства, двоє закарпатців погодились виступити провідниками для незаконного переправлення за межі України громадян, які підлягають призову на військову службу. Разом із чотирма «клієнтами» вони прямували до кордону з Румунією, однак в межах прикордонної смуги були виявлені працівниками Держприкордонслужби.

Особи, будучи викритими «на гарячому», розпочали з прикордонником Мукачівського загону словесний конфлікт та нанесли йому множинні удари по тілу, спричинивши тілесні ушкодження. Нападники мали при собі рушницю, законність володіння якої перевіряється.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Виноградівського відділення поліції ГУ Нацполіції Закарпаття за оперативного супроводу Мукачівського прикордонного загону.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1016