Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.04.2023

Незаконний збут зброї та боєприпасів у воєнний час – на Берегівщині правоохоронці припинили злочинну діяльність місцевого жителя

   

За процесуального керівництва Берегівської окружної прокуратури ліквідовано незаконний канал поширення в регіоні небезпечної зброї та боєприпасів, а за підозрою у причетності до їх збуту затримано 54-річного місцевого жителя.

Наразі у кримінальному провадженні, розпочатому за ч. 1 ст. 263 КК України, тривають усі необхідні слідчі дії.

За даними слідства, закарпатець здійснив продаж більше десятка одиниць зброї та боєприпасів. Попередньо йдеться про ручний кулемет, гранати Ф-1 та РГД-5, набої та запали до РПГ. Усе це правоохоронці вилучили та скерують на відповідну експертизу. Самого ж фігуранта, який встиг одержати грошові кошти при черговій зустрічі з покупцем, затримали в порядку ст. 208 КПК України. Найближчим часом йому повідомлять про підозру та оберуть запобіжний захід.

Викриття злочинної діяльності здійснено прокурорами спільно з поліцейськими Берегівського райвідділу поліції та оперативниками Управління СБУ в Закарпатській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 937