Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.06.2023

$3000 за незаконне переправлення військовозобов’язаного до Угорщини – судитимуть двох закарпатців

   

Великоберезнянський відділ Ужгородської окружної прокуратури скерував до суду обвинувальний акт стосовно двох закарпатців за фактом організації незаконного переправлення військовозобов’язаних чоловіків за кордон (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, чоловіки вибудували схему незаконного переправлення до Угорщини громадян, які підлягають призову на військову службу. Вони підшукали клієнта із Закарпаття, відвезли до прикордонних територій у межах Берегівського району. Там за вказівками обвинувачених чоловік мав перетнути кордон поза офіційними пунктами пропуску. За це він сплатив 3 тисячі доларів США.

Наприкінці лютого цього року мешканця Тячівщини, який координував дії «клієнта», затримали за місцем проживання, а його спільника – жителя Хустського району – при спробі безпосереднього переправлення військовозобов’язаного та одержання від нього грошових коштів. Їм обрали запобіжні заходи – тримання під вартою з можливістю внесення застави.

Досудове розслідування здійснювали слідчі поліції Ужгородщини за оперативного супроводу співробітників Чопського прикордонного загону та відділу міграційної поліції ГУНП в Закарпатській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 729