Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.06.2023

На Закарпатті перед судом постане експосадовець управління Держземагентства через службову недбалість якого землі лісового фонду опинилися у приватній власності

   

Закарпатська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо колишнього заступника начальника управління Держземагентства у Хустському районі за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).

За даними слідства, службовець, тимчасово виконуючи обов’язки очільника управління, допустив незаконне вибуття земель лісового фонду у приватну власність. Йдеться про ділянку в с. Шаян, вартістю 174 тис. грн.

Встановлено, що обвинувачений при погодженні проєкту землеустрою не врахував його невідповідність наявним вимогам і, проявивши недбалість, не врахував, що частина ділянки накладається на землі Хустського державного лісогосподарського підприємства. При цьому на момент вчинення злочину розпорядженням КМУ вилучення земель лісфонду було під забороною.

Досудове розслідування у провадженні здійснювало СУ ГУ Нацполіції в Закарпатській області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в Закарпатській області ДСР НПУ. Розгляд провадження відбуватиметься у Хустському районному суді, який вже призначив підготовче засідання.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 823