Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.06.2023

Фінансові зловживання на майже 429 тис. грн: за службову недбалість судитимуть підприємця з Перечина

   

Прокурор Перечинського відділу Ужгородської окружної прокуратури скерував до суду обвинувальний акт щодо інженера з технічного нагляду за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що підприємець, будучи залученим до реконструкції корпусу в Перечинській лікарні як інженер із технагляду, неналежно виконував свої обов’язки. Обвинувачений не забезпечив належну перевірку якості та обсягу виконаних робіт, однак підписав будівельну документацію із внесеними туди недостовірними даними. Як наслідок – із місцевого бюджету підряднику незаконно перерахували майже 429 тис. грн за роботи, які він фактично не виконав.

Матеріали щодо підрядника виділені в окреме кримінальне провадження, йому повідомлено про підозру та оголошено в розшук.

Досудове розслідування здійснювали слідчі відділення поліції № 1 Ужгородського РУП ГУНП в Закарпатській області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в Закарпатській області ДСР НПУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 782