Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.06.2023

Продавали фальсифіковану побутову хімію під виглядом товарів відомих марок – на Закарпатті повідомлено про підозру організованій групі

   

За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури чотирьом жителям Берегівського району повідомлено про підозру у незаконному використанні знаків для товарів, що завдало матеріальної шкоди в особливо великому розмірі (ч. 3 ст. 229 КК України).

У ході слідства встановлено, що організована група закарпатців, до якої входив місцевий підприємець, його син і двоє спільників, налагодили протиправний бізнес із продажу фальсифікованої побутової хімії з незаконно нанесеними на неї знаками для товарів.

Підозрювані орендували складське приміщення у Виноградові, де виготовляли фальсифікат та зберігали його, готуючи до відправки покупцям. Розповсюджували товар оптовими і роздрібними партіями, відправляючи замовлення по Україні. Для цього, зокрема, розміщували оголошення про продаж миючих засобів на відомих Інтернет-майданчиках.

Під час обшуку складу правоохоронці вилучили більше 8 т підробленої продукції, пусту тару для пакування, а також кліше для нанесення позначень торгових марок. Збитки відомим міжнародним компаніям склали 1,6 млн грн.

Досудове розслідування здійснюють детективи ТУ БЕБ у Закарпатській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 872