Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.06.2023

В Ужгороді держреєстраторці, через дії якої підприємство незаконно заволоділо землею на Слов’янській набережній, повідомили про підозру

   

За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури державному реєстратору з Тячівщини повідомлено про підозру в повторній несанкціонованій зміні інформації, що заподіяло значну шкоду (ч. 3 ст. 362 КК України).

Слідством встановлено, що жінка вчинила ряд порушень, чим сприяла приватному підприємству у незаконному придбанні права власності на земельну ділянку, розташовану поблизу Боздоського парку на Слов’янській набережній в Ужгороді.

Не перевіривши особу заявника, підозрювана прийняла від нього пакет фіктивних документів про результати проведення земельних торгів. На підставі документації, що не відповідала чинному законодавству, та без перевірки інших необхідних даних, жінка безпідставно змінила власника землі в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно.

Таким чином з комунальної власності громади Ужгорода вибула ділянка, ринкова вартість якої становить майже 877 тис. грн.

Намагаючись приховати вчинене правопорушення, особа повторно здійснила несанкціоновану зміну даних в реєстрі. Вона відмінила попередньо внесені в систему записи та повернула первинну інформацію про власника землі. При цьому достовірно знала, що скасувати рішення державного реєстратора можливо лише за рішенням суду чи Міністерства юстиції України.

Досудове розслідування здійснюють слідчі ГУ Нацполіції Закарпаття за оперативного супроводу Управління СБУ в Закарпатській області. Інкримінований держреєстраторці злочин карається позбавленням волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 864