Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.06.2023

Розповсюджували метамфетамін і канабіс в Ужгороді – п’ятьох підозрюваних у причетності до наркоторгівлі арештували

   

За доводами прокурорів Ужгородської окружної прокуратури слідчим суддею обрано запобіжні заходи п’ятьом жителям обласного центру, яким раніше повідомлено про підозру у незаконному придбанні, зберіганні з метою збуту та у збуті наркотичних засобів і психотропних речовин (ч. 2 ст. 307 КК України).

Суд обрав їм тримання під вартою з правом внесення застави. Її сума для кожного з ділків варіюється залежно від їх ролі у здійсненні протиправної діяльності та складає від 120 тис. грн до майже 1,2 млн грн.

Як ми раніше інформували, правоохоронці здобули докази, що злочинна група займалася незаконним придбанням і подальшим збутом наркотиків і психотропів протягом 2022-2023 років. Ведення незаконної діяльності ділки чітко розпланували між собою: одні відповідали за постачання «товару», інші ж вели перемовини з покупцями та здійснювали його збут.

При проведенні обшуків житла фігурантів здобуто додаткові докази їх причетності до наркозлочинів. Вилучено розфасовану кристалічну речовину у великих розмірах, ймовірно – метамфетамін, а також засоби для пакування та фасування, мобільні телефони тощо.

За процесуального керівництва Ужгородської окружної прокуратури триває розслідування кримінального провадження.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 824