Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.06.2023

Двоє чоловіків, що намагалися переправити військовозобов’язаних до Словаччини за $3000, постануть перед судом

   

Ужгородська окружна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо двох мешканців району за фактом незаконного переправлення кількох осіб через державний кордон за грошову винагороду (ч. 3 ст. 332 КК України).

Слідством здобуто докази того, що жителі Ужгородщини намагалися у протиправний спосіб допомогти двом чоловікам, що підлягають призову на військову службу, покинути територію України. Обвинувачені спланували, що перехід «ухилянтів» до Словаччини відбуватиметься у темну пору доби поза офіційними пунктами пропуску. За це «клієнти» сплатили ділкам 3000 доларів США, отримавши всі необхідні вказівки щодо маршруту.

У березні чоловіків викрили «на гарячому» на околицях Ужгорода. Тоді один із фігурантів навіть стрибнув у водойму і певний час переховувався там, однак уникнути таким чином кримінальної відповідальності не вдалося.

Наразі досудове розслідування, яке здійснював відділ поліції № 1 Ужгородського райуправління поліції, завершено. Оперативний супровід забезпечували співробітники відділу міграційної поліції ГУНП в Закарпатській області та Чопського прикордонного загону.

Ужгородський міськрайонний суд вже призначив підготовче засідання у вказаному провадженні.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 872