Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.06.2023

На Закарпатті за масштабний незаконний видобуток андезиту судитимуть організовану групу

   

Закарпатська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо чотирьох учасників організованої групи за фактом незаконного видобутку корисних копалин (ч. 4 ст. 240 КК України).

Встановлено, що координував незаконну діяльність підприємець із Мукачівщини. Він залучив виконавців – трьох жителів Мукачівського району – які без жодних дозвільних документів здійснювали видобуток андезиту за допомогою наявного спецобладнання. У подальшому камінь перевозили до місць зберігання та готували до подальшої реалізації. Прибуток від неї розподіляли між учасниками групи.  

Правоохоронці спільно з прокурорами Спеціалізованої екологічної прокуратури Закарпатської обласної прокуратури викрили протиправну діяльність наприкінці 2022 року. Тоді в ході оперативних дій вилучили палети з андезитом, обладнання для обробки каменю та спецтехніку. Усе це оцінили у більш ніж 2 млн грн.

Сам же незаконний видобуток надр завдав шкоду на понад 600 тис. грн.

До усіх обвинувачених застосували запобіжні заходи у вигляді домашнього арешту. Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Головного управління Нацполіції в області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в Закарпатській області ДСР Нацполіції.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 986