Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.06.2023

Через занадто м’яке покарання наркоторговцеві Хустська окружна прокуратура звернулася до апеляційного суду

   

Хустська окружна прокуратура подала апеляційну скаргу на вирок Хустського районного суду, згідно з яким місцевого мешканця засудили за повторне незаконне придбання, зберігання та збут канабісу (ч. 2 ст. 307 КК України). Йому призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі зі встановленням іспитового строку на 2 роки, з чим прокурор категорично не погодився.

У Кримінальному кодексі України зазначено, що строк ув’язнення за вчинений чоловіком злочин може складати від 6 до 10 років. Суд першої інстанції застосував до закарпатця ст. 69 КК України, тобто призначив більш м’яке покарання, ніж передбачено законодавством. При цьому підстав для цього у конкретному випадку, на думку прокуратури, не було. З огляду на це подано скаргу до Закарпатського апеляційного суду.

Прокурор у судовому засіданні довів, що протягом грудня 2022 року – січня 2023 року хустянин займався розповсюдженням канабісу серед місцевих жителів. Попередньо придбані наркотики зберігав у своєму будинку, там же призначав зустрічі з потенційними «клієнтами».

Після того, як протиправну діяльність чоловіка викрили правоохоронці, він певний час відмовлявся від дачі показань та не визнавав свою вину у скоєному. При цьому суд, призначаючи м’якше покарання, мотивував це, зокрема, визнанням чоловіком вини та сприянням у розкритті правопорушення.

В апеляційній скарзі окружна прокуратура наполягає на скасуванні вироку Хустського районного суду та призначенні нового, за яким чоловіка просить засудити до 6 років за ґратами з конфіскацією майна.

Примітка: вирок суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого КПК України, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції (ст. 532 КПК України).

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 971