Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.07.2023

Тепер долю вирішуватиме суд: в Ужгороді завершено розслідування щодо організованої групи наркоторговців

   

Ужгородська окружна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно п’яти місцевих мешканців, які в складі організованої злочинної групи займалися незаконним придбанням, зберіганням і збутом метамфетаміну та канабісу (ч. 3 ст. 307 КК України).

Стосовно ще одного учасника протиправної діяльності матеріали виділені в окреме кримінальне провадження.

За матеріалами слідства, група місцевих мешканців купувала наркотики і психотропи та розповсюджувала їх серед населення Ужгорода. За постачання відповідав один із обвинувачених, який надавав «товар» 24-річному організатору злочинної діяльності. У подальшому згортки з розфасованими речовинами ділили між учасниками та збували «клієнтам» за грошові кошти. Прибуток ділили між членами наркоугруповання.

Задокументовано, що ділки займалися незаконним збутом протягом 2022-2023 років. У червні цього року злочинну діяльність вдалося ліквідувати. Згодом особам обрали запобіжні заходи – тримання під вартою з правом внести заставу.

Під час обшуків житла у чоловіків знайшли та вилучили пакети з метамфетаміном і канабісом, готовими для фасування, а також понад пів сотні згортків з психотропом, призначених для збуту.

Досудове розслідування за процесуального керівництва групи прокурорів Закарпатської обласної прокуратури та Ужгородської окружної прокуратури здійснювали слідчі Ужгородського районного управління поліції за оперативного супроводу Управління карного розшуку ГУНП в Закарпатській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 667