Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.07.2023

Ужгородець постане перед судом за масову підробку документів

   

Ужгородська окружна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо місцевого жителя за фактом  підроблення офіційних документів, печаток, штампів і бланків підприємств за попередньою змовою групою осіб (ст. 358 КК України).

Слідством встановлено, що обвинувачений облаштував під офіс житлове приміщення в Ужгороді, де займався підробкою різних типів офіційних документів задля їх збуту. Йдеться про водійські посвідчення, свідоцтва про реєстрацію транспортних засобів, документи про освіту тощо. Для цього він мав у розпорядженні спеціальне обладнання та відповідне програмне забезпечення.

Для надання їм вигляду оригіналу зловмисники мали в розпорядженні сфальсифіковані бланки цих документів, печатки та штампи, які на них проставляли. Однак у ході слідства підтверджено, що виявлені за способом виготовлення не відповідають встановленому зразку таких, які є в офіційному обігу на території України.

Підпільний цех із фальсифікації документів правоохоронці виявили наприкінці березня цього року. Тоді під час обшуку приміщення знайшли записи щодо вже наявних замовлень. Згідно з ними, покупці підробок проживали в різних містах України, а вартість послуг сягала від кількох тисяч гривень до кількох десятків тисяч євро чи доларів.

Досудове розслідування здійснювало Ужгородське райуправління поліції за оперативного супроводу відділу міграційної поліції ГУ Нацполіції Закарпаття.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 715