Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.07.2023

Організував схему заволодіння 9,5 млн грн бюджетних коштів на ремонті доріг – підприємцеві повідомлено про підозру

   

Закарпатська обласна прокуратура повідомила про підозру підприємцеві за фактами організації заволодіння чужим майном і службового підроблення (ч. 3 ст. 27, ч.ч. 4, 5 ст. 191, ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 27, ч. 1 ст. 366, ч. 1 ст. 366 КК України). Водночас він є діючим депутатом однієї з районних рад Луганської області.

За даними слідства, підозрюваний розробив механізм протиправного заволодіння коштами з державного та місцевого бюджетів, які виділяли для ремонту автомобільних доріг в Закарпатській області. Протиправним шляхом йому вдалося завдати збитки на 9,5 млн грн.

Будучи директором фінансово-промислової групи, чоловік у той же час мав вплив на ряд інших суб’єктів господарської діяльності. У їх документах він зазначав себе головним бухгалтером і забезпечував ведення фінансових питань одними й тими ж особами.

Підприємець організував схему, за якою товариства брали участь у публічних закупівлях, подаючи тендерну пропозицію із заниженою вартістю. Обсяги виконаних робіт із поточних чи капітальних ремонтів на відрізках доріг Хустщини та Іршавщини підрядник завищував. Це було відображено у фальсифікованій звітній документації.

Одержані від оборудки кошти шляхом фіктивних фінансових операцій перераховували на розрахункові рахунки пов’язаних осіб, обертаючи таким чином у власність підозрюваного та його близьких родичів.

Наразі встановлюють інших причетних до злочину осіб. Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання Прокуратура оскаржуватиме це в апеляційному порядку, адже наполягала на триманні під вартою.

Досудове розслідування здійснюють слідчі СУ ГУ Нацполіції Закарпаття за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в Закарпатській області ДСР НПУ та УСБУ в Закарпатській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 634