Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.07.2023

Незаконно нарахували та виплатили премій на понад 900 тис. грн – на Закарпатті повідомлено про підозру працівникам Служби автомобільних доріг

   

За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури трьом службовим особам Служби автомобільних доріг у Закарпатській області повідомлено про підозру у зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки, а також службовому підробленні (ч. 2 ст. 364, ч. 1 ст. 366 КК України).

За даними слідства, співробітниці підробляли офіційні документи, на підставі яких працівникам Служби автомобільних доріг у Закарпатській області безпідставно виплачували грошові премії. Вони ігнорували те, що умови колективного договору не передбачали виплати вказаної ними категорії матеріальної допомоги.

Протиправну діяльність вели протягом 2020-2021 років. За цей період розмір зайво виплачених коштів через дії усіх підозрюваних склав 923 тис. грн (з урахуванням ЄСВ).

Двом підозрюваним вже обрано запобіжні заходи, готується клопотання щодо їх відсторонення від посад. Подальше розслідування кримінального провадження здійснює ГУ Нацполіції Закарпаття за оперативного супроводу Управління СБУ в Закарпатській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 724