Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.07.2023

За незаконне переправлення військовозобов’язаних чоловіків до Угорщини на Закарпатті судитимуть двох осіб

   

Мукачівська окружна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо двох чоловіків за фактом незаконного переправлення військовозобов’язаних через державний кордон України з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України).

Обоє фігурантів – мешканець Хмельницького та закарпатець – до повномасштабного вторгнення рф в Україну також займалися організацією незаконного перетину кордону, тоді ще – для іноземних мігрантів. За це в січні минулого року були засуджені до 5 років ув’язнення з іспитовим строком на 2 роки, під час якого і вчинили новий злочин.

За даними слідства, обвинувачені налагодили механізм переправлення до ЄС чоловіків, виїзд яким заборонено у зв’язку із воєнним станом. «Клієнтів» доставляли до прикордонних територій для подальшого переходу поза межами офіційних пунктів пропуску. Вартість протиправних послуг становила 2500 доларів США.

Протиправну діяльність чоловіків викрили цьогоріч у січні. Вони організували перевезення з Тячева до місцевості неподалік кордону з Угорщиною. Однак маршрут «ухилянтів» тоді завершився у Хусті, де їх разом із водієм оперативно викрили правоохоронці. Щодо перевізника матеріали виділені в окреме кримінальне провадження.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Мукачівського районного управління поліції за оперативного супроводу ДВКР СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 932