Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.07.2023

Прокуратура на Хустщині вимагає визнати недійсним договори та повернути у бюджет понад 2 млн грн через виявлене спотворення результатів відкритих торгів

   

Хустська окружна прокуратура звернулася до суду з позовом, аби визнати недійсними рішення тендерного комітету та договори між органом місцевого самоврядування і приватним підприємством через виявлену змову учасників під час публічних закупівель. Крім того, прокуратура наполягає і на поверненні до держбюджету одержаного фінансування у розмірі понад 2 млн грн.

Підставою звернутися до суду стали порушення Закону України «Про захист економічної конкуренції» під час закупівель послуг із прибирання та підмітання вулиць у смт. Міжгір’я. Йдеться про узгоджені дії учасників торгів задля обмеження та усунення конкуренції. Було встановлено, що підприємства-учасники вступили у змову та без відома замовника визначили між собою майбутнього переможця. Як наслідок – результати були спотворені, а державні кошти отримала наперед визначена фірма.

На думку прокурора, такі рішення тендерного комітету та укладені договори суперечать інтересам держави та суспільства. Господарський суд Закарпатської області відкрив провадження у справі та призначив дату підготовчого засідання.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1539