Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.07.2023

Конфіскація земельних ділянок у громадян рф – на Закарпатті прокуратура продовжує через суд повертати майно державі

   

На Закарпатті органи прокуратури, застосовуючи представницькі повноваження, продовжують працювати над конфіскацією земельних ділянок у громадян рф та поверненням майна у власність держави. Цього року заявлено 5 таких позовів, які стосуються конфіскації 9 земельних ділянок загальною площею майже 18 га.

За матеріалами Управління СБУ в Закарпатській області встановлено, що іноземні громадяни отримали землі у спадщину, але не відчужили, як цього вимагає законодавство. Такі дії вони повинні були вчинити протягом року після набуття права власності на землю.

Судами вже задоволено 2 позовні заяви, подані Берегівською та Мукачівською окружними прокуратурами. Так, на Берегівщині ухвалено рішення про конфіскацію 2 ділянок загальною площею 1,4 га на території Великобийганської громади. А в Мукачівському районі у власність громади перейде 4,5 га землі в с. Макарьово.

Водночас на розгляді суду перебуває позов Мукачівської окружної прокуратури щодо конфіскації ще 10,8 га земель у тому ж населеному пункті. Йдеться про 4 ділянки, на які зараз накладено арешт.

Робота щодо повернення земель державі триває і на Хустщині. Там Хустська окружна прокуратура звернулася до суду з позовними заявами щодо конфіскації двох земельних ділянок. Одна з них розташована у с. Монастирець, інша –поблизу Іршави та перебуває під арештом. В обох справах суд відкрив провадження, триває розгляд.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1620