Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.07.2023

Продаж ввезених як гуманітарна допомога автомобілів за 14 600 євро – на Закарпатті підозрюють керівника громадської організації

   

За процесуального керівництва Ужгородської окружної прокуратури засновнику громадської організації з Мукачівщини повідомлено про підозру у продажі гуманітарної допомоги під час воєнного стану (ч. 3 ст. 201-2 КК України).

Правоохоронці встановили, що підозрюваний домовлявся про купівлю автомобілів за кордоном та отримував їх на ім’я організації. Транспортні засоби, які фактично мали передати закарпатським військовим, продавали.

Протягом квітня-травня цього року як гуманітарну допомогу з Європи ввезли три позашляховики марок «Mitsubishi» та «Mercedes». Для їх продажу відповідні оголошення розмістили в одній із соціальних мереж. У подальшому керівник ГО безпосередньо контактував із потенційними покупцями, а наприкінці травня за 14 600 євро продав два авто, після чого одразу був викритий правоохоронцями.

Подальше розслідування у кримінальному провадженні здійснює Ужгородське райуправління поліції за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в Закарпатській області ДСР НПУ та Закарпатського управління ДВБ НПУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 4312