Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.07.2023

Двох жителів Мукачівщини арештували за підозрою у переправленні військовозобов’язаних до Угорщини

   

За процесуального керівництва Мукачівської окружної прокуратури двом місцевим жителям повідомлено про підозру в організації незаконного переправлення громадян через кордон за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 332 КК України). Чоловікам вже обрано запобіжні заходи – тримання під вартою з можливістю внести 134 тис. грн застави для кожного.

Правоохоронці встановили, що мукачівець та мешканець с. Бобовище мали намір незаконно переправити до Угорщини чоловіків, які підлягають призову на військову службу під час воєнного стану. За це вони одержали 3000 доларів США.

За вказану грошову винагороду підозрювані спочатку обіцяли вирішити питання щодо виготовлення документів про зняття з військового обліку та подальшого перетину кордону на їх підставі. Згодом домовились про перетин держрубежу поза пунктами пропуску з території Берегівського району.

Один із фігурантів відвіз «клієнтів» до с. Астей та надав вказівки щодо перетину лінії кордону, куди ті мали рухатися в супроводі іншого фігуранта. Неправомірні дії чоловіків оперативно викрили прокурори спільно зі слідчими Мукачівського райуправління поліції, оперативними співробітниками Мукачівського прикордонного загону та ДВКР СБУ. Триває слідство.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 6951