Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.08.2023

На Закарпатті очільника лісгоспу, підозрюваного в розтраті коштів держпідприємства під час війни, відсторонили та взяли під варту із заставою

   

За принципової позиції прокурора Закарпатської обласної прокуратури доведено необхідність застосування до директора одного з лісомисливських господарств Закарпаття найбільш суворого запобіжного заходу – тримання під вартою. Суд також надав йому можливість внести 687 тис. грн застави та задовольнив клопотання сторони обвинувачення і відсторонив особу від посади на час слідства.

Нагадаємо, раніше особі повідомили про підозру в розтраті майна у великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем (ч. 4 ст. 191 КК України). На момент вчинення злочину чоловік був т.в.о. директора лісомисливського господарства у Тячівському районі.

Прокурори встановили, що службовець розтратив кошти державного підприємства під час дії в державі воєнного стану. Він порушив вимоги законодавства та без проведення тендеру уклав із товариством договір на поставку техніки для лісгоспу. Так, у другому півріччі 2022 року за завищеною на майже 700 тис. грн вартістю було закуплено трактор. Його загальна ціна складала 8,2 млн грн.

За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури розслідування кримінального правопорушення триває.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 7228