Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.08.2023

Перебуваючи під вартою, поширювали злочинний вплив і влаштовували «сходки» – на Закарпатті судитимуть кримінального авторитета та його спільників

  

  Закарпатська обласна прокуратура затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт щодо кримінального авторитета за фактом поширення злочинного впливу та організації злочинних зібрань, а щодо чотирьох його спільників – за фактом участі у таких «сходках» (ч. 2 ст. 255-1, ч. 1 ст. 255-2 КК України).

За даними слідства, 44-річний раніше судимий мукачівець поширював злочинний вплив, перебуваючи під вартою у держустанові «Закарпатська УВП (№ 9)». Він організовував злочинні зібрання – «сходки» – для розподілу сфер впливу, обговорення наповнення злодійського «общаку» шляхом проведення серед ув’язнених азартних ігор та налагодження шляхів потрапляння до установи заборонених речовин. Йшлося і про подальший розподіл незаконно отриманих представниками криміналітету грошових коштів. 

Кілька таких «зустрічей» відбулися протягом грудня 2022 року - лютого 2023 року. Учасники «сходки» також вирішували між собою питання надання особам того чи іншого статусу в злочинному світі. 

Відомо, що фігуранти знаходяться під вартою вже не перший рік і мають той чи інший «високий статус» у «злочинному світі». Це закарпатці та уродженець АР Крим віком від 21 до 45 років. Їх судять за вчинення розбійних нападів та інших злочинах, зокрема двох із них – за замах і вчинення умисного вбивства.

Обвинувальний акт скеровано на розгляд в Ужгородський міськрайонний суд. Досудове розслідування здійснювали слідчі ГУ Нацполіції Закарпаття за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань у Закарпатській області ДСР НПУ за сприяння ДУ «Закарпатська УВП (№ 9)».

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 8047