Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.08.2023

Підтримувала дії армії рф та дискредитувала українських військових – жительці Ужгородщини повідомили про підозру

  

  За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури мешканці Ужгородського району повідомлено про підозру у поширенні матеріалів, що містять виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України та глорифікують її учасників (ч. 2 ст. 436-2 КК України).

Встановлено, що закарпатка в одній із соціальних мереж систематично публікувала провокативний контент на підтримку дій країни-агресора, зокрема – поширювала дописи проросійських медіа. В опублікованих підозрюваною матеріалах йшлося про утиски російської нацменшини в Україні та нібито цілеспрямовані обстріли українською армією цивільного населення.

Крім того, жінка розповсюджувала типові прокремлівські наративи щодо вини НАТО та США у початку війни в Україні. При цьому вона стверджувала, що військові ЗСУ тримають у заручниках цивільне населення, яке чекає, аби їх звільнила росія.

Наявність складу злочину у висловлюваннях закарпатки підтвердила судово-лінгвістична експертиза. У помешканні жінки проведено обшук, у ході якого вилучено ряд речових доказів. Триває слідство, яке здійснює Управління СБУ в Закарпатській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 7301