Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.08.2023

На Закарпатті викрито чергову схему продажу автомобілів, ввезених як гуманітарна допомога – місцевому жителю повідомили про підозру

   

За процесуального керівництва Ужгородської окружної прокуратури 43-річному жителю Мукачівського району повідомили про підозру у продажі гуманітарної допомоги під час воєнного стану (ч. 3 ст. 201-2 КК України).

Встановлено, що чоловік налагодив механізм незаконної реалізації транспортних засобів, ввезених на пільгових умовах як гуманітарна допомога з країн ЄС. Автівки в Україну відправляли іноземні волонтери, а отримати їх, як йшлося в документах, мали благодійні організації Києва та Київської області для передачі на потреби військовослужбовців.

У травні цього року підозрюваний продав громадянину транспортний засіб Volkswagen за 4000 доларів США, який попередньо зберігав за місцем свого проживання. Згодом чоловіка викрили при реалізації позашляховика Nissan Navara за 5800 доларів США.

Згідно з проведеною експертизою, загальна вартість авто склала понад 600 тис. грн.

Протиправну діяльність викрили прокурори спільно зі слідчими Ужгородського райуправління поліції та оперативниками Управління стратегічних розслідувань в Закарпатській області ДСР НПУ та обласного Управління СБУ. Триває досудове розслідування.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 3383