Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.08.2023

9 років ув’язнення отримав мешканець Ужгородщини, який побив до смерті співмешканку

   

Ужгородська окружна прокуратура в судовому засіданні довела вину закарпатця у побитті співмешканки до смерті (ч. 2 ст. 121 КК України), за що йому призначили покарання – 9 років позбавлення волі. Інцидент стався влітку 2021 року у с. Тарнівці на Ужгородщині.

Відомо, що між чоловіком, який перебував у стані алкогольного сп’яніння, та потерпілою раптово виник конфлікт. У ході цього, як довела прокуратура, обвинувачений наніс останній удари кулаками та ногами по голові й тілу. Вона отримала тяжкі травми та померла на місці скоєння злочину.

Подія трапилась у ніч з 31 липня на 1 серпня, а тіло жінки без ознак життя виявили в будинку наступного дня. Тоді ж нападника затримали та помістили під варту, де він перебуватиме і надалі, до вступу вироку в законну силу.

Житель Ужгородщини раніше вже був судимий за побиття співмешканки. У 2018 році – за нанесення їй легких тілесних ушкоджень (ч. 1 ст. 125 КК України), а в 2022 році – тілесних ушкоджень середньої тяжкості (ч. 1 ст. 122 КК України). При цьому у суді чоловік заперечував свою причетність до усіх цих випадків.

Примітка: вирок суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого КПК України, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції (ст. 532 КПК України).

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1824