Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.08.2023

У Сваляві прокуратура оскаржила запобіжний захід підозрюваному у збуті гранат: наполягає на триманні чоловіка під вартою

   

Прокурор Свалявського відділу Мукачівської окружної прокуратури подав апеляційну скаргу на ухвалу суду щодо застосування до жителя Мукачівщини запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту. Чоловіка підозрюють у незаконному придбанні, зберіганні та збуті боєприпасів (ч. 1 ст. 263 КК України). Прокуратура наполягає на його триманні під вартою на час слідства.

Наразі встановлено, що закарпатець, який мешкає на території Полянської громади, зберігав удома дві ручні гранати Ф-1 із запалами до них. За 300 доларів США він домовився збути їх мукачівцю. Однак реалізувати злочинний задум не вдалося – чоловіка «на гарячому» затримали правоохоронці. Боєприпаси та грошові кошти було вилучено.

Встановлюють причетність підозрюваного до інших фактів збуту зброї і боєприпасів на території району. Досудове розслідування здійснює поліція Мукачівщини за оперативного супроводу Управління СБУ в Закарпатській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури  

кількість переглядів: 757