Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.08.2023

На Закарпатті місцевому жителю, який контрабандою перевозив із ЄС 20 кг прекурсорів, оголосили підозру

   

За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури мешканцю Мукачівщини повідомлено про підозру у контрабанді прекурсорів в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 305 КК України).

Чоловіка викрили у травні при в’їзді в Україну через пункт пропуску «Тиса». Слідством встановлено, що підозрюваний попередньо придбав на території ЄС 20 кг таблеток, які в своєму складі містили прекурсор – псевдоефедрин – який можуть використовувати для виготовлення наркотиків і психотропів.

Закарпатець достовірно знав, що ввозити ці лікарські засоби в Україну заборонено, тож намагався максимально ретельно їх приховати. Розфасувавши таблетки у подвійні зіп-пакети, розмістив їх під панеллю приладів у салоні автомобіля «Volkswagen Beetle» та спробував ввезти через «зелений коридор».

Попри намагання громадянина приховати контрабандний товар від митного контролю, його таки знайшли під час огляду місця події із залученням службової собаки. Усе вилучене тоді передали експерту для дослідження.

Сьогодні в Ужгородському міськрайонному суді чоловіку обрали запобіжний захід – тримання під вартою з можливістю внесення застави. Триває розслідування злочину, яке здійснює Управління СБУ в Закарпатській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 732