Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.08.2023

7 років позбавлення волі та конфіскація майна – вирок суду колишньому посадовцю Закарпатської ОДА та підряднику за заволодіння майже 800 тис. грн на ремонті школи

   

За доводами прокурора Закарпатської обласної прокуратури директора приватної будівельної компанії та колишнього керівника одного з управлінь Закарпатської ОДА засуджено за заволодіння бюджетними коштами при будівництві школи у с. Кваси Рахівського району (ч. 5 ст. 191 КК України).

Суд призначив їм покарання – 7 років ув’язнення з конфіскацією усього належного майна та позбавленням права обіймати посади, пов`язані з реалізацією адміністративно-господарських або адміністративно-розпорядчих функцій протягом 3 років.

У судовому засіданні прокуратура довела, що при проведенні будівництва навчального закладу обвинувачені штучно завищили обсяги та вартість робіт. Підрядник, знаючи, що частина робіт взагалі не виконана, подав до структурного підрозділу ОДА акти про їх повне завершення, які своїм підписом і печаткою засвідчив його спільник – посадовець облдержадміністрації.

Як наслідок – особи незаконно заволоділи майже 800 тис. грн, виділеними з обласного бюджету. Для їх відшкодування підрядним товариством прокуратура заявила позов, наразі він перебуває на розгляді в Господарському суді Закарпатської області.

Набрання вироком законної сили очікується.

Примітка: вирок суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого КПК України, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції (ст. 532 КПК України).

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1944