Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.08.2023

Двоє мешканців Берегівщини постануть перед судом за сприяння групі військовозобов’язаних у незаконному перетині кордону

   

Прокурор Виноградівського відділу Берегівської окружної прокуратури скерував до суду обвинувальний акт стосовно двох мешканців с. Сасово за фактом сприяння військовозобов’язаним у незаконному перетині кордону (ч. 3 ст. 332 КК України).

У ході слідства встановлено, що обвинувачені були залучені до схеми незаконного переправлення «ухилянтів» до Румунії. Клієнтів підшукав організатор протиправної діяльності, матеріали щодо якого виділені в окреме провадження.

За грошову винагороду закарпатці повинні були зустріти трьох чоловіків, провести до лінії держрубежу та показати, в якому місці його краще перетнути. Та спроба заробити на охочих уникнути мобілізації виявилася невдалою – групу чоловіків викрили прикордонники. Трапилося це наприкінці червня на Берегівщині.

Двоє обвинувачених знаходяться під домашнім арештом, надалі провадження щодо них розглядатиме Виноградівський районний суд. Він вже призначив підготовче засідання.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1792