Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.08.2023

Погрожували та вимагали надуманий борг: двом мешканцям Мукачівщини повідомили про підозру та арештували

   

За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури двом жителям Мукачівського району повідомлено про підозру у вимаганні грошей, поєднаному з насильством (ч. 4 ст. 189 КК України).

Вчора в Ужгородському міськрайонному суді підозрюваним обрано запобіжні заходи – тримання під вартою без права внести заставу. Подано і клопотання щодо арешту наявного в чоловіків майна.

Як повідомив процесуальний прокурор Артем Іванов, закарпатці займалися систематичним вимаганням надуманого боргу у підприємця. При розмовах із потерпілим погрожували йому фізичним насильством над ним та членами його родини. Сума коштів, яку вимагали, становила 1500 євро.

Протягом липня-серпня чоловіки кілька разів зустрічалися з підприємцем у Мукачеві під вигаданими мотивами щодо врегулювання надуманого боргу. В ході цих зустрічей частинами одержали 1400 євро.

Цієї суботи, під час чергової такої зустрічі, прокурори спільно зі слідчими Нацполіції Закарпаття та оперативниками Управління СБУ в Закарпатській області викрили та затримали зловмисників. В їх помешканнях провели обшуки, де, серед іншого, знайшли пристрої, схожі на ті, які використовують для негласного отримання інформації. За цим фактом до ЄРДР внесли відомості за ч. 1 ст. 359 КК України (Незаконне придбання, збут або використання спеціальних технічних засобів отримання інформації). Усі деталі будуть встановлювати в ході розслідування.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2415