Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.08.2023

За реагування прокуратури забезпечено надходження до бюджету понад 5 млн грн несплачених податків

  

Закарпатська обласна прокуратура в кримінальному провадженні щодо ухилення від сплати податків (ч. 1 ст. 212 КК України) забезпечила відшкодування товариством до державного бюджету збитків у розмірі понад 5 млн грн.

Встановлено, що директор місцевої компанії, яка займається виробництвом електроенергії, вирішила мінімізувати сплату податків за 2022 рік, зокрема – ПДВ. Порушуючи норми законодавства, підозрювана вчинила ряд дій, у результаті яких завищено податковий кредит на 5 083 363 грн. Факт ухилення від сплати податків на вказану суму виявили співробітники ГУ ДПС у Закарпатській області під час позапланової перевірки.

Вже під час досудового розслідування повністю відшкодовано завдані збитки та сплачено штрафні санкції на суму близько 1,3 млн грн. Слідство здійснювали детективи ТУ БЕБ у Закарпатській області.

З огляду на повне відшкодування грошей до державного бюджету та на підставі ч. 4 ст. 212 КК України прокурор звернувся з клопотанням про звільнення особи від кримінальної відповідальності.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2376