Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.08.2023

На Закарпатті судитимуть колаборанта з Херсонщини, який очолив створену окупантами адміністрацію та роздавав гуманітарну допомогу від рф

   

Закарпатська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо жителя Херсонщини за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, після вторгнення зс рф на територію Херсонської області та її часткового захоплення мешканець с. Тарасівка вирішив будувати кар’єру при окупантах. Влітку минулого року він незаконно зайняв посаду у створеному представниками держави-агресора органі влади та став так званим начальником «администарции териториального управления Тарасовского сельского поселения Скадовского муниципального округа».

Обвинувачений неодноразово брав участь у видачі гуманітарної допомоги від представників рф. Таким чином намагався подавити спротив серед місцевого населення, переконати жителів у необхідності підтримати політику рф і співпрацювати з окупаційною владою.

Колаборант здійснював активну агітацію серед мешканців села та закликав підтримати проведення незаконного референдуму про приєднання до складу рф. При цьому сам визнавав, нібито Херсонська область є частиною росії та «ніякої України там вже не буде».

Заручившись підтримкою представників російських збройних сил та ворожих спецслужб, обвинувачений отримав доступ до приміщень школи та сільської ради, де облаштував собі кабінет.

Спеціальне досудове розслідування здійснювали слідчі Управління СБУ в Закарпатській області.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2314