Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.09.2023

Зловживання на будівництві реабілітаційного центру зі збитками у 2,2 млн грн – судитимуть посадовця Рахівської міської ради та підрядника

   

Прокурор Закарпатської обласної прокуратури затвердив і скерував до суду обвинувальний акт щодо посадовця з числа керівництва Рахівської міської ради та директора товариства за фактом розтрати та привласнення майна в особливо великих розмірах за попередньою змовою групою осіб (ч. 5 ст. 191 КК України).

Посадовця міськради також обвинувачують у пособництві в підробленні офіційних документів (ч. 5 ст. 27 ч. 2 ст. 366 КК України), а підрядника – безпосередньо у службовому підробленні та легалізації (відмиванні) майна, одержаного злочинним шляхом (ч. 2 ст. 366, ч. 1 ст. 209 КК України).

За даними слідства, орган місцевого самоврядування провів процедуру публічної закупівлі робіт із будівництва реабілітаційного центру в м. Рахів. Попри невідповідність пропозиції підрядника вимогам тендерної документації, замовник не тільки не відхилив її, а й уклав із товариством договір на подальше виконання робіт.

Працівник міськради достовірно знав про наявні порушення законодавства та вимоги Державної аудиторської служби України щодо розірвання договору, а  також те, що роботи по об’єкту виконані лише частково, з порушеннями та відхиленнями від проєктно-кошторисної документації та недотриманням календарного графіку. Підрядник вніс неправдиві дані до актів виконаних робіт, на підставі яких одержав грошові кошти від замовника. У подальшому частину з них – 804 тис. грн – легалізував шляхом виведення у готівку.

Унаслідок дій підозрюваних збитки державі склали 2,2 млн грн.

Досудове розслідування здійснювало ТУ БЕБ у Закарпатській області за оперативного супроводу  Управління стратегічних розслідувань в Закарпатській області ДСР НПУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2085