Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.09.2023

В Ужгороді судитимуть уродженця рф, який поширював та публічно використовував комуністичну символіку

   

Закарпатська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо уродженця рф за фактом поширення та публічного використання символіки комуністичного тоталітарного режиму на території України (ч. 1 ст. 436-1 КК України).

Встановлено, що обвинувачений є мешканцем Ужгорода та керівником одного з місцевих громадських об’єднань. Через соціальні мережі чоловік активно поширював заборонену в державі радянську символіку. Це підтвердили і висновки проведеної судової мистецтвознавчої експертизи.

Так, у своїх дописах він розповсюджував зображення військових у радянській формі, прапору СРСР із закликом користувачів активно поширювати ці матеріали. Докази протиправної діяльності знайшли і під час обшуків житла громадянина: окрім комп’ютерної техніки, яку він використовував для протиправної діяльності, вилучили й велику кількість пропагандистської літератури російських авторів та брошури сепаратистського змісту.

Слідство у кримінальному провадженні здійснювало ГУ Нацполіції в Закарпатській області за оперативного супроводу обласного Управління СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1231