Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.09.2023

На Ужгородщині правоохоронці ліквідували черговий канал переправлення військовозобов’язаних: двом особам повідомили про підозру

   

За процесуального керівництва Ужгородської окружної прокуратури двом закарпатцям повідомлено про підозру у незаконному переправленні осіб через державний кордон за грошову винагороду (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, підозрювані брали участь у реалізації схеми незаконного перетину кордону військовозобов’язаними чоловіками. Проживаючи на території Ужгородського району, неподалік Словаччини, обоє добре знали цю місцевість.

Вони підшукали двох «клієнтів», яким запропонували за 5400 доларів США потрапити до ЄС. У подальшому ділки забезпечили «ухилянтів» транспортним засобом із водієм та доставили з Ужгорода в смт. Великий Березний. З населеного пункту неподалік і мав пролягати їх маршрут лісистою місцевістю до лінії кордону. При цьому закарпатці надали чоловікам поради щодо обходу прикордонних нарядів, однак їх спроба виявилася невдалою.

Наразі суд вже обрав підозрюваним запобіжні заходи. Встановлюють інших осіб, які можуть бути причетними до протиправної діяльності.

Досудове розслідування здійснюють слідчі відділення поліції № 2 Ужгородського райуправління поліції за оперативного супроводу Управління СБУ в Закарпатській області, відділу міграційної поліції ГУ Нацполіції Закарпаття та оперативників Чопського прикордонного загону.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1109