Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.09.2023

Ностальгував за срср та поширював заборонену комуністичну символіку серед закарпатців – мешканцю Мукачева повідомили про підозру

   

За процесуального керівництва Мукачівської окружної прокуратури місцевому жителю повідомлено про підозру у публічному поширенні символіки комуністичного, націонал-соціалістичного тоталітарних режимів (ч. 2 ст. 436-1 КК України).

Встановлено, що закарпатець спеціально створив групу в одній із популярних соціальних мереж, де поширював зображення із символікою, забороненою законодавством в Україні. Будучи палким прихильником комуністичного тоталітарного режиму, підозрюваний систематично розповсюджував зображення, де містилися прапори срср, атрибутика з поєднанням серпа та молота, «георгіївської стрічки» тощо.

Правоохоронці провели обшук у помешканні мукачівця, знайшли та вилучили в нього комп’ютерну техніку та мобільний телефон.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Мукачівського райуправління поліції за оперативного супроводу Управління СБУ в Закарпатській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 798