Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.09.2023

На Закарпатті священника УПЦ (МП) підозрюють у поширенні забороненої символіки комуністичного тоталітарного режиму

   

За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури настоятелю одного з храмів Хустської єпархії УПЦ (МП), розташованого в Тячівському районі, повідомили про підозру у поширенні та публічному використанні символіки комуністичного тоталітарного режиму (ч. 1 ст. 436-1 КК України).

Правоохоронці встановили, що священнослужитель, будучи прихильником комуністичного тоталітарного режиму, публічно демонстрував свою позицію в одній із соціальних мереж. Там, серед своєї кількатисячної авдиторії, підозрюваний розміщував зображення з комуністичними символами, зокрема зі значком червоної зірки та військовим орденом СРСР.

Крім того, чоловік розміщував дописи, у яких вітав «С днем Великой Победы» та навіть «прикрашав» свою аватарку зображенням п’ятикутної червоної зірки.

Днями у підозрюваного провели обшук, під час якого знайшли та вилучили комп’ютерну техніку із доказами протиправної діяльності, а також матеріали та літературу проросійського характеру, яка могла використовуватися для поширення пропаганди серед населення.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі ГУ Нацполіції Закарпаття за оперативного супроводу Управління СБУ в Закарпатській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 850