Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.09.2023

Організував незаконне переправлення до ЄС, де шлях «ухилянта» пролягав через річку – закарпатцеві повідомлено про підозру

   

За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури мешканцю Тячівщини повідомлено про підозру в організації незаконного переправлення на територію ЄС військовозобов’язаного чоловіка з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України).

Слідством встановлено, що закарпатець за грошову винагороду мав допомогти чоловіку, який підлягає призову на військову службу, покинути територію України та уникнути мобілізації таким чином. За це «клієнт» повинен був сплатити 3100 доларів США. Аванс він перерахував на банківську картку підозрюваного, а решту суми надав безпосередньо перед проходженням маршруту.

Згідно з планом організатора, «ухилянт» повинен був відправитися з с. Чертіж, що на Хустщині, переплисти р. Тиса та в подальшому потрапити за кордон. Однак на цьому шляху осіб викрили та затримали правоохоронці.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі ГУ Нацполіції Закарпаття спільно з оперативниками Управління СБУ в Закарпатській області та Мукачівського прикордонного загону. Наразі фігуранту вже обрано запобіжний захід.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 715