Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.09.2023

Заволодіння бюджетними коштами, виділеними на харчування осіб, які нібито утримувались у ІТТ – підозрюють колишнього співробітника поліції

    

За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури колишньому начальнику одного з ізоляторів тимчасового тримання ГУНП в Закарпатській області повідомлено про підозру у незаконному і безоплатному обертанні бюджетних коштів на користь третіх осіб, а також службовому підробленні, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 191, ч. 1 ст. 28 ч. 1 ст. 366 КК України).

Слідством встановлено, що діючий на той час керівник ІТТ розробив механізм незаконного заволодіння державними коштами, виділеними на харчування осіб, яких утримують в ізоляторі. Він підписав фальсифіковані акти надання послуг, на підставі яких підприємцеві перераховано зайвих 36 тис. грн. При цьому у документації кількість порцій була штучно збільшена та значно перевищувала  реальну кількість, необхідну для осіб, які фактично утримувались у ІТТ.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює Шостий слідчий відділ ТУ ДБР за оперативного супроводу Закарпатського управління ДВБ НПУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1053