Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.09.2023

$5200 за організацію незаконного перетину кордону – переправниці «ухилянтів» з Берегівщини повідомили про підозру

   

За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури мешканці Берегівського району повідомлено про підозру в організації незаконного переправлення групи осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, дівчина за 5200 доларів США планувала незаконно переправити до Угорщини двох військовозобов’язаних чоловіків, яких підшукала через знайомого. Підозрювана супроводжувала «ухилянтів» дорогою до с. Бадалово, звідки повинен був починатися їх маршрут. При цьому розповіла як саме вони повинні перетнути кордон в обхід офіційних пунктів пропуску, аби не бути викритими працівниками Держприкордонслужби.

Цими вихідними протиправну діяльність закарпатки викрили, а її саму після одержання грошових коштів затримали в с. Вари. Їй вже обрали запобіжний захід – тримання під вартою з можливістю внести заставу.

Подальшим розслідуванням злочину займаються слідчі ГУНП в Закарпатській області за оперативного супроводу відділу міграційної поліції Нацполіції Закарпаття, обласного Управління СБУ та Мукачівського прикордонного загону.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 877