Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.09.2023

«Оформила» собі третю дитину для отримання соцвиплат та виїзду чоловіка за кордон – викрито жительку Мукачева

   

За процесуального керівництва Мукачівської окружної прокуратури місцевій жительці повідомлено про підозру в організації незаконного переправлення військовозобов’язаного чоловіка через кордон, шахрайстві, підробленні офіційних документів і їх використанні (ч. 1 ст. 332, ч. 3 ст. 190, ч.ч. 2, 3, 4 ст. 358 КК України).

Слідством встановлено, що жінка вигадала цікавий спосіб, за яким її чоловік міг уникнути заборони на виїзд з України в період воєнного стану. Працюючи в пологовому відділенні однієї з медустанов Мукачева, вона виписала для себе медичне свідоцтво про нібито народження третьої дитини. З ним підозрювана змогла оформити ще ряд фейкових документів, на підставі яких їй видали посвідчення, що підтверджує статус багатодітної сім'ї.

Так як у подружжя вже було двоє малолітніх дітей, то раптова «поява» третьої доньки та документальне підтвердження цього давало чоловіку право безперешкодно перетинати кордон. Протягом квітня-травня цього року він встиг двічі випробувати таку можливість, здійснивши короткі поїздки до Угорщини та Словаччини.

Мукачівка вирішила скористатися усіма перевагами «народження» ще однієї дитини, тож підробила документи і для отримання грошової компенсації за «пакунок малюка», державної допомоги при народженні дитини та соцвиплат для дітей, які виховуються у багатодітній сім’ї. На момент викриття злочинної оборудки жінка вже встигла одержати 25 тис. грн.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює Мукачівське районне управління поліції.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1577