Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.09.2023

На Закарпатті прокуратура через суд зобов’язала лісогосподарське підприємство відшкодувати 1,6 млн грн за допущені незаконні рубки

   

За апеляційною скаргою Спеціалізованої екологічної прокуратури Закарпатської обласної прокуратури Мокрянське лісомисливське господарство повинне буде відшкодувати до бюджету 1,6 млн грн шкоди, завданої навколишньому середовищу незаконними рубками дерев.

Таке рішення прийняв Західний апеляційний господарський суд, задовольнивши скаргу обласної прокуратури. При цьому скасовано рішення суду першої інстанції, який раніше відмовив у задоволенні позовних вимог прокурора.

Першочерговою причиною звернення до суду з позовом стали виявлені під час розслідування кримінального провадження збитки державі, завдані незаконною порубкою дерев на території лісгоспу. Держпідприємство, працівники якого допустили рубку, мало в добровільному порядку відшкодувати кошти, однак не зробило цього. Аби змусити його виконати вимоги законодавства, Тячівська окружна прокуратура звернулася з позовом у Господарський суд Закарпатської області.

У квітні цього року вимоги прокурора суд відхилив, відмовивши у задоволенні позовної заяви. Серед причин такого рішення зазначив недоліки у висновку судової інженерно-екологічної експертизи, за яким встановлена сума збитків. Зберігаючи послідовну позицію, прокурори оскаржили це в апеляційному порядку, адже вважали попереднє рішення незаконним та таким, що підлягає скасуванню з огляду на ряд порушень.

Зауважимо, що рішення апеляційного суду вступає в законну силу з моменту його проголошення.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1922