Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.09.2023

Очолила створений окупантами заклад охорони здоров’я та доповідала путіну про ситуацію з медициною на Запоріжжі – жительку Мелітополя підозрюють у держзраді

   

За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури мешканці Мелітополя заочно повідомлено про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

Слідчі встановили, що підозрювана перейшла на бік ворога та в червні 2022 року добровільно погодилась обійняти посаду «главного врача Мелитопольского центра первичной медико-санитарной помощи». До цього жінка працювала директором медзакладу, на базі якого рф і створила цей так званий державний заклад охорони здоров’я.

Згодом їй також довірили очолювати «совет главных врачей при Департаменте здравоохранения военно-гражданской администрации Запорожской области». Громадянка свідомо допомагала окупантам впроваджувати стандарти медицини держави-агресора на території Запорізької області та вести підривну діяльність проти України.

У лютому цього року вона навіть долучилася до проведення онлайн-наради з президентом рф, яка стосувалася відкриття об’єктів медичної галузі. Підозрювана, виконуючи роль так званої очільниці «центра первичной медико-санитарной помощи», доповідала путіну про ситуацію з медзакладами в тимчасово окупованому Мелітополі.

Спеціальне досудове розслідування проводить Управління СБУ в Закарпатській області.

 

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1906