Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.09.2023

Продаж неіснуючих товарів із місць позбавлення волі – на Закарпатті правоохоронці викрили шахрайську схему

   

За процесуального керівництва Мукачівської окружної прокуратури 40-річному мешканцю районного центру повідомлено про підозру за неодноразовими фактами шахрайства (ч. 2 ст. 190 КК України). Чоловік неодноразово судимий раніше та наразі відбуває покарання за ряд тяжких злочинів в установі виконання покарань в Ужгороді.

Правоохоронці встановили, що підозрюваний, знаходячись за ґратами, виманював у громадян грошові кошти шляхом обману. На одному з інтернет-майданчиків для продажу товарів він публікував фейкові оголошення та домовлявся відправити фактично неіснуючий товар за умови часткової передоплати. Отримавши кошти на банківську картку, зловмисник припиняв виходити на зв’язок із покупцями.

Наразі встановлено більше 20 потерпілих від шахрайських дій особи, триває розслідування.

У камері, де утримується чоловік, провели санкціонований обшук. У ході нього знайдено та вилучено мобільні телефони та чорнові записи. Слідство у кримінальному провадженні здійснює Мукачівське районне управління поліції.

Викриття правопорушення здійснено спільно зі співробітниками УСБУ в Закарпатській області, кримінальною поліцією та кіберполіцією, а також за сприяння ДУ «Закарпатська установа виконання покарань (№ 9)».

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1045