Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.09.2023

Закарпатку судитимуть за поширення матеріалів на підтримку ідей «русского мира»

   

Закарпатська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо місцевої мешканки за фактом поширення матеріалів, які виправдовують і визнають правомірною тимчасову окупацію частини території України та збройну агресію рф, а також глорифікують її учасників (ч. 2 ст. 436-2 КК України).

Під час слідства встановлено, що жінка за допомогою однієї із соціальних мереж розповсюджувала дописи на підтримку ідей «русского мира». У них йшлося про те, що у 2014 році росіяни нібито повернули, а не анексували Крим, а також «рятували від знищення» російську нацменшину. Натомість у розв’язанні війни та кровопролитті винними названо країни Заходу та політичне керівництво України.

У рамках досудового розслідування, яке здійснювало Управління СБУ в Закарпатській області, у помешканні жінки було провели обшук. Тоді слідчі вилучили техніку з доказами протиправної діяльності закарпатки. У разі доведення вини їй може загрожувати до 5 років обмеження або позбавлення волі з можливою конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 783