Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.09.2023

Підтримував дії рф та поширював тези російської пропаганди у соцмережі – на Закарпатті судитимуть місцевого жителя

   

Прокурор Закарпатської обласної прокуратури затвердила і скерувала до  суду обвинувальний акт щодо мешканця Ужгородщини за фактом поширення матеріалів, в яких міститься виправдовування та заперечення збройної агресії рф проти України (ч. 2 ст. 436-2 КК України).

Встановлено, що чоловік у соціальній мережі активно поширював дописи на підтримку окупаційної політики рф. У них, зокрема, йшлося про те, що «з 2014 року тільки росія надавала гуманітарну допомогу населенню на Донеччині», а українські військові в той час нібито розстрілювали там російськомовних громадян.

Крім того, в публікаціях заперечувалося те, що росія розпочала війну проти України, а також містилася думка, що частина українських територій належать рф, а тому зараз вона «повертає» їх.

Такі наративи є типовими для пропаганди держави-агресора та їх активно поширюють проросійські іноземні медіа, дописи яких обвинувачений розповсюджував на своїй сторінці.

Наразі досудове розслідування, яке здійснювало Управління СБУ в Закарпатській області, завершене. Матеріали кримінального провадження передано на розгляд в Ужгородський міськрайонний суд.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1430