Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.09.2023

Керівники правоохоронних та інших державних органів Тячівщини та Рахівщини обговорили протидію кримінальним правопорушенням проти довкілля на спільній нараді

   

Керівники правоохоронних та інших державних органів Тячівського та Рахівського районів провели спільну нараду у Тячівській окружній прокуратурі. Йшлося про стан додержання вимог законодавства у сфері охорони навколишнього природного середовища та протидію кримінальним правопорушенням проти довкілля.

До участі в нараді приєдналися і керівники Тячівського міжрайонного управління водного господарства, управління державного екологічного нагляду (контролю) Держекоінспекції Закарпаття та лісових господарств Тячівського та Рахівського районів.

Під головуванням керівника окружної прокуратури Володимира Жилкіна учасники заходу обговорили проблемні питання краю, які стосуються порушень у сфері довкілля. При цьому відзначили, що географічне розташування районів, площа їх земельного і лісового фонду зумовлює пріоритетність та актуальність діяльності правоохоронних органів регіону у сфері охорони і раціонального використання природних ресурсів.

У ході наради правоохоронці зауважили, що проведена у 2023 році робота на цьому напрямку вже має результати: упродовж першого півріччя на території регіону вдалося викрити 40 кримінальних правопорушень проти довкілля. При цьому у сфері охорони надр територіальними органами поліції виявлено 14 злочинів.

У підсумку учасники наради затвердили комплекс спільних заходів, спрямованих на те, аби вчасно виявляти, реєструвати та забезпечувати всебічне, повне, неупереджене розслідування кожного правопорушення, а також робити все можливе для реального відшкодування збитків у цій сфері.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 910