Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.09.2023

На Ужгородщині судитимуть чергового переправника «ухилянтів» до Словаччини

   

Прокурор Ужгородської окружної прокуратури скерував до суду обвинувальний акт стосовно мешканця району за фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон України з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України).

У ході слідства правоохоронці з’ясували, що мешканець с. Гута підшукав громадянина призовного віку та запропонував незаконно переправити його до Словаччини за оплату. Для цього обвинувачений спланував маршрут руху лісистою територією в Ужгородському районі, яка пролягає уздовж лінії кордону. Він надав «клієнту» усю необхідну інформацію, зокрема щодо розташування прикордонних нарядів і шляхів їх обходу, та отримав від нього оплату – 500 доларів США.

Двох чоловіків викрили неподалік кордону пізно ввечері 27 липня цього року. Організатора протиправної діяльності затримали та на час проведення досудового розслідування обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внести майже 215 тис. грн застави.

Наразі слідство, яке здійснювала поліція Ужгородщини із залученням оперативників Чопського прикордонного загону, завершено. Обвинувальний акт скеровано в Ужгородський міськрайонний суд для подальшого розгляду.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1019